Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Ομοιλίται Αιλοινεικά

Ουκ ολίγες φορές διαβάζω άρθρα, σε διάφορα ελληνικά ιστολόγια όπου οι συντάκτες των άρθρων, όχι μόνο είναι ΠΛΗΡΩΣ ανορθόγραφοι αλλά δεν φαίνεται να τους ενδιαφέρει κιόλας να διορθώσουν το κείμενο που μόλις έγραψαν. Ίσως από βιασύνη για να μην χάσουν την αποκλειστικότητα και κάποιος άλλος «αυτόπτης μάρτυρας» (ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή), αναρτήσει το περιστατικό στο διαδίκτυο, αυτό όμως αποτελεί ένα άλλο μεγάλο θέμα. που θα ήθελα να θίξω κάποια άλλη στιγμή.

Στο θέμα μας τώρα. [...] Πλημμύρισα από αγανάκτησή διαβάζοντας ένα άρθρο στο troktiko, στο οποίο ο συντάκτης καταγγέλλει ένα περιστατικό με αλλοδαπούς. Τα ορθογραφικά είναι απερίγραπτα, όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας και καθιστούν το κείμενο σχεδόν αδύνατο προς ανάγνωση.

Δεν λέω και εγώ δεν είμαι «λεξικό Μπαμπινιώτη» αλλά προσπαθώ να προσέχω, έχω εγκαταστήσει και ένα ορθογραφικό λεξικό στο FireFox  και εντάξει την παλεύω που λέμε.

Ορίστε το εν λόγω κείμενο, όπως το έβγαλε το σπελ τσέκινγ του τζιμέιλ (τους τόνους απλά τους παραβλέπω και δεν αναφέρω διάφορα συντακτικά λάθη) :
Είμαι μαρτυρας σε ενα πολυ τρομακτικο συμβαν του ελαβε χωρα στην παραλια της κυπαρισσιας πριν απο μια ώρα!Μια παρεα αλβανων απο 19-24 ηλικιας,διαπλικτιστικαν σε υπιο υφος με εναν θαμωναμαγαζιου στο οποιο καθομουν και εγω.αυτοσ τουε ειπε...

να φυγουν και αυτοι αρχισαν να τον βριζουν στα αλβανικα.καθοσ βγηκαν αυτοι εξω-βγηκε και αυτος,ο εναν απο τουα αλβανους,σηκωσε ενα πιστολη και τον πηροβολησε 3 φορες!!!
χωρις κανεναν ενδιασμο και χωρις να συνεχιζετε ο καυγας....απλα του εριξε στο ''ψαχνο''!!!τραπικαν ολοι της παρεας σε φυγη και καλεσαμε την αστυνομια(σε παριοχη που αυτη την εποχη εχει 10-15.000 κατοικους...και αλλους τοσους αλλοδαπους)ο αστυνομικος λεει οτι μονο ενας αστυνομευει την περιοχη αυτη την ωρα και θα ερθει οσο πιο γρηγορα μπορει...μετα απο 20 λεπτα ερχετε ο αστυνομικο κανει καποιες ερωτησεις και αποχωρει....αμέσως εμφανιζετε ο ''δολοφονος μα το οπλο-αποιλοντας 150 ανθρώπους(γυναικες παιδια...)και ζητουσε ενα κινητο απο τον ντι ντζει του μαγαζιου,ταυτοχρονα πυροβολουσε στο ταβανι!!!

τραπικε αμεσως σε φυγη πόλι....ο αστυνομικος ξαναηρθε...και παει λεγοντας....μαλλον εχουν ριξει πολυ βαρος στην αθηνα και στα αλλα κεντρα και την επαρχια την αφησαν ετσι οι αρχες,δν λεω,παντου μπορει να γινει κατι τετοιο...αλλα οχι και να γυρισει πισω ο δολοφονος...να μασ ζηταει και κινητο!!!αρα εκμεταλευονται* τον νομο,εκμεταλευονται ολους αμασ που τους αγκαλιασαμε** και τους δωσαμε να φανε!εκμεταλευονται την φιλοξενια μας και εμεις νοιωθουμε απροστατευτοι...
θα κανω λοιπον μονο μια ερωτηση....
ποιος αλλοδαπος στην επαρχια αυτη την στιγμη δν εχει οπλομαχερι ή κατσαβιδο πανω του???"
Είμαι απόλυτα σίγουρος πως υπάρχουν αλλοδαποί που σίγουρα, αντί για «μαχερια» και «κατσαβιδα», κρατούν «πένες» και ξέρουν ή προσπαθούν τουλάχιστον να μιλάνε και να γράφουνε τα ελληνικά πολύ καλύτερα, απ' ότι ορισμένους «ελληνόκαβλους» που για όλα τους φταίνε οι μετανάστες!

Γαμώ την πουτάνα μου δηλαδή!!! Υπάρχουν και ορθογραφικά λεξικά!!!

Υ.Γ: Όσων αφορά την καταγγελία του τύπου. [...] Μα καλά, και ποιός δεν θα έκανε σαματά αν του έλεγαν να περάσει έξω από ένα μαγαζί; Πόσο μάλλον οι αλλοδαποί όπου βιώνουν τον ρατσισμό στο πετσί τους, από την πρώτη κιόλας μέρα που πάτησαν το πόδι τους στο Ελλάντα;

* Ποιός εκμεταλλεύεται ποιόν; Απλά νομίζω πως έχουν αγανακτήσει οι άνθρωποι ( ναι ,ναι και οι μετανάστες άνθρωποι είναι. )
** Τους αγκαλιάσαμε και του ρίξαμε στα σκατά να κολυμπήσουν γιατί εμείς θα λερώναμε τα καλά μας ρουχαλάκια.

7 σχόλια:

  1. Ιχ μπιν ένα ψυχάκι της ορθογραφίας και παραλίγο να πάθω ανεύρυσμα επικών διαστάσεων με το quoted κείμενο.

    Και επίσης πόσο δίκιο έχεις με αυτήν την αντίφαση "κλαφροελλαδιστάν-ανορθογραφίας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αιποιδη ημε ανθροπως κακως κε θα ειθαιλα να τω παθοις το «ανεύρυσμα επικών διαστάσεων» - αιτση γοια χαβαλλαι - δειαββασαι το πωστ αφτω!

    http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_5225.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ου ρε απάνθρωπε. Επίσης τι παίζει με αυτό το τρωκτικό και το διαβαζουν όλοι.
    Μόνο εγώ δεν το πάω τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν χάνεις και τίποτα! Μια αρχιδιά είναι και τίποτε άλλο! Αλλά ως γνωστών οι αρχιδιές και οι παπάρες έχουν πέραση στο ιντερνέτ. ΤζιΤιΠιΚαίει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωπ, "γνωστόν" είναι ρε Κάηζερ.
    Εντάξει, η μλκια παίχτηκε εν τη ρύμη του λόγου =ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζητάω ταπεινά συγνώμη!
    Αλλά το google με πήρε στο λαιμό του

    ως γνωστόν 247.000 αποτελέσματα

    ως γνωστών 797.000 αποτελέσματα

    Φυσικά ξέχασα να να επιλέξω «εξάκτ ματς» :s

    Υ.Γ: Όσο για το «Κάηζερ», εσύ μπορείς να με λες Κούλα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή